Nalaten aan Onze Taal
Het is niet iets waar we graag en vaak over nadenken, maar toch denk je soms: ‘Wat gebeurt er na mijn overlijden met mijn geld?’ In het verleden zijn er al mensen geweest die Onze Taal iets hebben nagelaten. Zo’n legaat blijft voor ons erg bijzonder. Het steunt ons extra in ons streven een groot publiek over taal te informeren, en ervoor te enthousiasmeren.
Onze Taal is een culturele instelling (anbi), dus een nalatenschap komt belastingvrij ten goede aan onze doelstelling. Dat geldt ook als je iets nalaat aan de Vriendenstichting van Onze Taal.
Er zijn drie manieren om Onze Taal iets na te laten:
Met een legaat laat je een vast bedrag na aan Onze Taal. Het resterende deel van de nalatenschap wordt verdeeld over de erfgenamen, zoals kinderen, familieleden of vrienden.
Onze Taal kan in een testament ook tot een van de erfgenamen worden benoemd (naast bijvoorbeeld familie of vrienden). Je bepaalt in een testament zelf hoe je de nalatenschap over de erfgenamen verdeelt.
Onze Taal kan ook als enig erfgenaam worden benoemd. Dan komt de volledige nalatenschap ten goede aan onze initiatieven en projecten rondom de Nederlandse taal.
Hoe werkt het?
Legaten en testamenten regel je bij een notaris. We stellen een berichtje erg op prijs als we in een testament terechtkomen!
Dit zijn de gegevens die de notaris nodig heeft over Onze Taal:
Genootschap Onze Taal is statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te Paleisstraat 9, 2514 JA Den Haag en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40408444.
Nog vragen?
Neem contact met ons op als er nog vragen zijn: 070 356 12 20 of info@onzetaal.nl.