“Het gebeurt niet vaak dat de tweede druk van een boek al in gang wordt gezet nog voordat het officieel in de winkel ligt”, aldus Arend Hosman van uitgeverij Thomas Rap bij de officiële presentatie van Mijn moeder zei altijd, “laat staan de derde”. Het boek werd zaterdag 11 april gepresenteerd in een drukbezochte boekhandel Donner in Rotterdam, en mag nu al een succes genoemd worden.

Mijn moeder zei altijd is samengesteld door reclamemaker Jaap Toorenaar in samenwerking met Onze Taal, en bevat een bloemlezing uit de grappigste en mooiste wijsheden van onze ouders en grootouders. De spreuk van een stokoude moeder bijvoorbeeld: “Vroeger waren we jong en mooi, nu zijn we alleen nog maar mooi.” Of iemand uit een groot gezin die zegt: “Mijn vader was geen lezer in bed.”

Het boekje is het resultaat van een oproep in Onze Taal - waarin vervolgens ook een eerste inventarisatie verscheen. Het genre bleek aan te slaan, want ook veel andere media besteedden aandacht aan Toorenaars speurtocht, en de e-mails stroomden binnen. Het resultaat? Een officieus geschiedenisboekje van onze opvoeding. Een boekje ook met honderden schrijvers. “Een boekje”, volgens Toorenaar, “van ons allemaal.” Toevoegingen blijven welkom op ouders@onzetaal.nl.

Mijn moeder zei altijd is te bestellen in onze webwinkel.

presentatie1

presentatie2

presentatie3

presentatie4